-
26 de juliol de 2018
Mirant als Ulls
Els ulls són la nostra finestra al món, però per als investigadors que esperen descobrir els secrets de com funcionen, són com una finestra d'un únic sentit d'observació. Gran part de la nostra comprensió de com l'ull i el cervell interactuen provenen de les disseccions d'ulls extirpats, que no poden dir molta cosa. Un nou mètode d'estudi utilitza una petita malla electrònica injectable (que es mostra a la imatge, ubicada en un ull de ratolí) per controlar de forma directa l'activitat d'un ull normal. La malla s'instal·la, adaptant-se als contorns de la part posterior de l'ull (retina) i connecta amb cèl·lules individuals sense perjudicar la visió o el moviment. Els minúsculs sensors registren l'activitat fins a dues setmanes, permetent als investigadors fer un seguiment dels patrons detallats de l'activitat cel·lular. La tècnica ja ha revelat nova informació sobre com es comporten els nostres ulls a diferents hores del dia i els investigadors esperen poder obrir una finestra sobre tot, des del glaucoma fins a les pròtesis per restaurar la visió.
Escrit per Anthony Lewis
Imatge del Lieber Group, Harvard University. Tots els drets reservats.
Department of Chemistry and Chemical Biology, Harvard University, Cambridge, MA, EUA
Imatge mostrada amb permís de l'AAAS - the American Association for the Advancement of Science
Publicat en Science, juny de 2018
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.