• 10 d'octubre de 2018

  Models Cerebrals Millorats

  Analitzar la fisiologia i patologia del cervell humà seria molt més fàcil si fora possible llevar parts de l'òrgan viu per poder estudiar-lo. Però ja que açò és, parlant clarament, impossible, els científics han treballat amb la següent millor idea –models cerebrals creats des de cèl·lules humanes en cultiu. Una làmina de tal organoide cerebral es mostra a la imatge. Aquests cervells en cultiu són ferramentes importants d'investigació per als neurocientífics, però costa molt de temps formar-los. Les cèl·lules humanes obtingudes d'una part accessible del cos humà, com per exemple la pell, primerament deuen convertir-se a cèl·lules mare pluripotents abans de ser diferenciades en neurones. Ara, no obstant, els investigadors han desenvolupat un mètode per a transformar directament cèl·lules sense la necessitat del pas a cèl·lula mare. Amb menor quantitat de manipulacions, els investigadors seran capaços de produir organoides més ràpidament i de forma més barata; i, per tant, avançar més eficientment en el món de la ciència del cervell.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge d'Alysson Muotri, UC San Diego Health
  UC, San Diego, La Jolla, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Stem Cells and Development, agost de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.