• 10 d'octubre de 2018

  Models Cerebrals Millorats

  Analitzar la fisiologia i patologia del cervell humà seria molt més fàcil si fora possible llevar parts de l'òrgan viu per poder estudiar-lo. Però ja que açò és, parlant clarament, impossible, els científics han treballat amb la següent millor idea –models cerebrals creats des de cèl·lules humanes en cultiu. Una làmina de tal organoide cerebral es mostra a la imatge. Aquests cervells en cultiu són ferramentes importants d'investigació per als neurocientífics, però costa molt de temps formar-los. Les cèl·lules humanes obtingudes d'una part accessible del cos humà, com per exemple la pell, primerament deuen convertir-se a cèl·lules mare pluripotents abans de ser diferenciades en neurones. Ara, no obstant, els investigadors han desenvolupat un mètode per a transformar directament cèl·lules sense la necessitat del pas a cèl·lula mare. Amb menor quantitat de manipulacions, els investigadors seran capaços de produir organoides més ràpidament i de forma més barata; i, per tant, avançar més eficientment en el món de la ciència del cervell.

  Escrit per Ruth Williams
  Imatge d'Alysson Muotri, UC San Diego Health
  UC, San Diego, La Jolla, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Stem Cells and Development, agost de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.