• 9 de desembre de 2015

    Moviments del Ratolí

    Amb rastres de llum que emanen de les seues extremitats, la cua i la cara d'aquest ratolí pareix que estiguen en un vídeo pop cursi. No és, per descomptat, però si per algun miracle meravellós poguera ser, els investigadors podrien seguir cadascún dels seus moviments de dansa. La nova tecnologia de registrament de la locomoció, anomenada LocoMouse i ideada per científics de Portugal, utilitza cambres d'alta velocitat i algoritmes informàtics d'autoensenyança per a detectar automàticament el nas, les potes i la cua d'un ratolí i monitorar amb precisió els seus moviments en 3D –els rastres de llum representen les seues trajectòries. Abans d'aquesta invenció, els neurocientífics sovint usaven feixos d'equilibri o altres desafiaments físics per a avaluar la coordinació d'un animal, però LocoMouse pot avaluar amb precisió com un animal simplement camina o corre. El grup ha utilitzat fins ara la tecnologia per a examinar com les alteracions en el cerebel –part del cervell involucrat en el control motor– afecten el moviment, però LocoMouse podria ser utilitzat per a investigar tot tipus de mobilitat o trastorns de la marxa.

    Mira el vídeo del LocoMouse ací.

    Escrit per Ruth Williams
    Imatge de Megan Carey
    Champalimaud Foundation, Portugal
    Image publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
    Investigació publicada en eLife, octubre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.