• 31 d'agost de 2017

    Munyint-ho

    Tot i que la producció de llet (lactància) és una de les característiques que defineixen els mamífers, com els ratolins i els humans, sabem relativament poc sobre com es produeix. Per esbrinar què passa, els investigadors han desenvolupat una tècnica anomenada visualització intravital per a mirar l’interior dels teixits animals vius. Aquestes estranyes formes verdes, regirant-se sota el microscopi, són cèl·lules en un conducte de llet a la glàndula mamària d'una femella de ratolí viva. Les taques roges són gotetes de greix –un dels components principals de la llet. Després de la injecció amb oxitocina (una hormona que estimula la lactància), les gotetes de greix s'alliberen de les cèl·lules dels conductes, les petites gotetes van fusionant-se per crear-ne més grans. A continuació, s'extrauen del conducte mitjançant contraccions musculars. Aquesta tècnica obri una finestra al misteriós procés de producció de la llet i podria ajudar a explicar què és el que passa quan les dones s'esforcen per produir llet suficient per als seus nadons.

    Escrit per Kat Arney


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.