-
1 de setembre de 2017
L'Esperma es Manté Segur
Es troben en cada teixit del cos, els macròfags són unes cèl·lules immunitàries, grans, conegudes per la seua capacitat de fagocitar i destruir patògens, però també realitzen moltes altres tasques. Als testicles, estan implicats tant en les seues funcions principals com en la producció d'esperma i de testosterona. Fotografiats en un testicle de ratolí, els macròfags (en turquesa) envolten els túbuls seminífers (en roig), on es formen els espermatozoides. Com que els espermatozoides tan sols es produeix després de la pubertat, altres cèl·lules immunitàries podrien veure'ls com teixit ''foraster'', així que els macròfags testiculars també secreten proteïnes defensives per protegir-los. Dos tipus de macròfags, amb diferents vies de desenvolupament, compleixen aquestes funcions crucials. Els que es troben junt a les cèl·lules productores testosterona o cèl·lules de Leydig en els espais intersticials dels testicles procedeixen de precursors de l'embrió, mentre que els macròfags al voltant dels túbuls seminífers es desenvolupen a la pubertat, a partir de cèl·lules de la medul·la òssia. Una major comprensió d'ambdós tipus de macròfags podria ser rellevant per als estudis sobre la fertilitat masculina.
Escrit per Emmanuelle Briolat
Imatge de Noushine Mossadegh-Keller i Sébastien Mailfert, Centre d'Immunologie de Marseille-Luminy
Centre d'Immunologie de Marseille-Luminy, Aix Marseille University, Centre National de la Recherche Scientifique, Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale, Marsella, França
Investigació publicada en Journal of Experimental Medicine, agost de 2017
Què és la BPoD
BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.