• 16 de setembre de 2015

  Negatius

  Els éssers humans som criatures emocionals. Però a més de les coses bones com la felicitat, sentiments més foscos poden conduir a problemes de salut mental, com ansietat, depressió i addicció. Utilitzant una tècnica d'exploració anomenada ressonància magnètica funcional –que assenyala les parts del cervell que estan actives– els investigadors han creat mapes de les parts del cervell que 's'il·luminen' quan la gent desencadena emocions negatives, mostrant-los fotos depressives o desagradables. Els experiments revelen un patró característic de l'activitat a través de moltes parts diferents del cervell, vistes ací com els pegats blaus i grocs en aquestes exploracions d'un dels voluntaris en l'estudi, amb els quals es pot predir amb quina probabilitat els sentiments negatius responen a diferents imatges. Registrant els patrons de les emocions d'aquesta manera comença a proporcionar una comprensió més profunda de les arrels físiques de les malalties mentals, dirigint el desenvolupament de millors eines per al diagnòstic i el tractament.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Luke J. Chang i col·laboradors
  University of Colorado, Boulder, EUA
  Publicat originalmentsota una licència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Biology, juny de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.