• 2 de setembre de 2017

  No Existix el Sexe per Defecte

  Embrions mascles i femelles comencen sent aproximadament iguals, però a mesura que progressa el desenvolupament, els teixits que finalment es convertiran en estructures productores d'esperma o d’ovòcits es conserven o s'eliminen, depenent del sexe. Es pensava que els gens presents tan sols en el cromosoma Y controlaven el desenvolupament d'estructures específiques per a mascles, i que la manca d'un cromosoma Y resultava en estructures específiques de femelles. En altres paraules, que el desenvolupament masculí era un procés actiu i que el desenvolupament femení era per defecte. Ara està clar, però, que el desenvolupament dels òrgans sexuals femenins també és actiu. Els investigadors han descobert un factor produït en femelles de ratolins necessari per a l'eliminació de teixits específics masculins. L'embrió mutant (a la part de baix de la foto) no té aquest factor i, per tant, manté els teixits precursors femenins i masculins (en rosa i blau, respectivament). Aquest nou descobriment deuria ajudar a informar als estudis sobre el desenvolupament d'ambdós sexes i determinats problemes reproductius.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del treball de Fei Zhao i col·laboradors
  Reproductive Developmental Biology Group, National Institute of Environmental Health Sciences, Durham, NC, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science, agost de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.