• 5 de novembre de 2017

  Nou Escàner per a l'Engruiximent

  Aquesta imatge mostra un escàner tridimensional de les cames d'una persona amb filariasi limfàtica, més coneguda comunament com elefantiasi. La malaltia, la qual resulta en un sever engruiximent de les cames, està causada per paràsits filarials que són transmesos via picadures de mosquit i això danya el sistema limfàtic del cos –la xarxa de vasos responsables de drenar els fluids dels teixits. Els pacients amb elefantiasi requerixen d'una monitorització regular del volum de les seues cames per avaluar la severitat de l'afecció i l'eficàcia de qualsevol tractament nou. No obstant això, existeixen mètodes  –l'ús d'una cinta mètrica, o un aparell de desplaçament d'aigua en què el pacient posa les seues cames– poden ser incòmodes, inexactes, necessitar massa temps, o les tres alhora. El nou escàner que produeix aquesta imatge, a diferència dels anteriors mètodes, és portàtil i genera mesures més exactes en una fracció del temps  –és millor no només per las pacients, sinó també per als metges que fan proves experimentals dels nous tractaments.

  Escrit per Ruth Wiliams

  Imatge de Michael J. Weiler/Lymp haTech
  Division of Infectious Diseases, Washington University School of Medicine in St. Louis, St. Louis, MO, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en The American Journal of Tropical Medicine and Hygiene, octubre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.