• 1 de març de 2018

  Núvol de Gens

  Els biòlegs s’esforcen per comprendre la vida, però molt sovint, es troben afeixugats per la informació. Els estudis sobre com els gens s’activen o es desactiven, mecanisme conegut com a expressió gènica, de vegades impliquen examinar centenars de gens alhora, dins de milions de cèl·lules individuals; informació útil però un mal de cap per interpretar-la. Un nou conjunt de software, anomenat Scanpy, aplica l’anàlisi automatitzada a aquestes muntanyes de dades. Semblant a l’art impressionista, 1,3 milions de cèl·lules cerebrals de ratolí es classifiquen o ‘’s’agrupen’’ en colors i ubicacions en aquest gràfic. Cada agrupació pot correspondre a canvis en un gen diferent, o una relació entre diferents cèl·lules. Però no es tracta solament de produir gràfics bonics: els patrons en aquest núvol de números pot donar pistes per al tractament de malalties, i Scanpy permet que els ordinadors aprenguen a detectar-los. Els algorismes de l’aprenentatge automàtic poden estar a to per captar la pressió dels biòlegs rodejats de la complexitat de la vida.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de F. Alexander Wolf, Philipp Angerer i Fabian J. Theis
  Helmholtz Zentrum München – German Research Center for Environmental Health, Institute of Computational Biology, Munich, Alemanya
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en Genome Biology, febrer de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.