• 11 de juny de 2016

  Or no Estàndard

  Els tumors apareixen a partir de canvis en una sola cèl·lula; mutant després de generacions de creixement en una pasterada de cèl·lules irrecognoscible respecte al seu ancestre comú, i sovint unes d’altres. Aquest esferoide cancerós és un tipus de tumor model, crescut al laboratori a partir de cèl·lules humanes mutades. Com en un tumor real, aquestes cèl·lules no són totes iguals. Aquesta diversitat, o heterogeneïtat, significa que les cèl·lules canceroses poden reaccionar de manera diferent al seu ambient, el que finalment controla com respon el tumor a la quimioteràpia. La diversitat dintre dels tumors és fascinant per als investigadors del càncer, tot i això, capturar els detalls més fins es un repte. Ací tenim una nova tècnica de microscòpia anomenada meSPIM que utilitza centellejos ondulats de làser sobre els diminuts trets estructurals per discernir els llindars de cada cèl·lula, tot això mentre captura tota la massa de teixit en alta resolució. Aquests escàners detallats dels intricats microambients del càncer poden ser vitals per planificar el tractament per acabar amb aquest.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball d'Erik S. Welf i Meghan K. Driscoll, i col·laboradors
  Department of Cell Biology, University of Texas Southwestern Medical Center, Dallas, TX, EUA
  Drets de la imatge reservats per Elsevier 2016
  Publicat en Developmental Cell, febrer de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.