-
2 de febrer de 2017
Organitzant Orelles
La vida a l'úter és molt atrafegada a mesura que els òrgans es desenvolupen. Les orelles només tarden quatre mesos a formar-se. Tractar de reproduir açò en el laboratori és un gran repte, pel que els investigadors es van centrar específicament en transformar les cèl·lules mare de ratolí en organoides de l'orella interna (estructures tridimensionals semblants a l'orella interna en desenvolupament). Aconseguir que les cèl·lules mare s'organitzaren en aquestes estructures va implicar l'addició d'un còctel de productes químics per a activar les molècules de senyalització, en particular una, anomenada Wnt. Durant uns quants dies, les cèl·lules mare van començar a perdre els seus marcadors de cèl·lules mare (a la imatge apareixen en color roig) i van formar organoides (assenyalats per les cèl·lules marcades en blau/verd) al voltant de la vora (seguint el sentit horari des de la part superior esquerra). Una anàlisi més precisa va revelar que, les cèl·lules de l'orella que es van aconseguir desenvolupar, eren quasi indistingibles d'aquelles trobades de forma natural en ratolins. Aquesta característica els fa ideals per a estudiar l'efecte de medicaments en les cèl·lules de l'orella, específicament la dosi màxima abans de que es produïsca el dany.
Escrit per Lux Fatimathas
Department of Otolaryngology-Head and Neck Surgery, Indiana University School of Medicine, Indianapolis, IN, EUA
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en PLOS One, setembre de 2016
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.