• 2 de febrer de 2017

  Organitzant Orelles

  La vida a l'úter és molt atrafegada a mesura que els òrgans es desenvolupen. Les orelles només tarden quatre mesos a formar-se. Tractar de reproduir açò en el laboratori és un gran repte, pel que els investigadors es van centrar específicament en transformar les cèl·lules mare de ratolí en organoides de l'orella interna (estructures tridimensionals semblants a l'orella interna en desenvolupament). Aconseguir que les cèl·lules mare s'organitzaren en aquestes estructures va implicar l'addició d'un còctel de productes químics per a activar les molècules de senyalització, en particular una, anomenada Wnt. Durant uns quants dies, les cèl·lules mare van començar a perdre els seus marcadors de cèl·lules mare (a la imatge apareixen en color roig) i van formar organoides (assenyalats per les cèl·lules marcades en blau/verd) al voltant de la vora (seguint el sentit horari des de la part superior esquerra). Una anàlisi més precisa va revelar que, les cèl·lules de l'orella que es van aconseguir desenvolupar, eren quasi indistingibles d'aquelles trobades de forma natural en ratolins. Aquesta característica els fa ideals per a estudiar l'efecte de medicaments en les cèl·lules de l'orella, específicament la dosi màxima abans de que es produïsca el dany.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge del treball de Rachel E. DeJonge i col·laboradors
  Department of Otolaryngology-Head and Neck Surgery, Indiana University School of Medicine, Indianapolis, IN, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS One, setembre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.