• 2 d'abril de 2019

  Oxímetre Implantable

  La monitorització dels nivells d'oxigen en teixits animals i humans té importància per a l'estudi d'una àmplia gamma de malalties i afeccions, incloses el càncer, l'arteriopatia perifèrica, el vessament cerebral i altres. Però els oxímetres existents tenen limitacions. Els animals poden haver-se de lligar a l'aparell o, per exemple, ser anestesiats, i hi ha una limitació pel que fa a la profunditat dels teixits que es poden avaluar. No obstant, el menut aparell de la imatge és un oxímetre sense fils completament implantable que es pot utilitzar en animals vius sense lligams. Consisteix en una sonda filamentosa que conté díodes LED diminuts, un fotodetector per avaluar les diferents propietats òptiques de la sang oxigenada i no oxigenada, i una unitat electrònica per a la càrrega sense fil i la comunicació. És notable que l'aparell s'ha demostrat funcional implantat en el cervell d'un ratolí que es movia lliurement, una proesa que hauria sigut quasi impossible amb la tecnologia actual.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de Philipp Gutruf
  Department of Materials Science and Engineering, Northwestern University, Evanston, IL, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors/ores originals
  Investigació publicada en Science Advances, març de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.