• 26 de setembre de 2018

    Vida Diminuta

    Uns dels organismes més antics i més diminuts del planeta, els cianobacteris, tenen una relació complicada amb els humans. Fa milers de milions d'anys, la seua fotosíntesi va alliberar oxigen, el qual va impulsar la nostra evolució. Aquesta escultura, '∞ Blue' (Blau Infinit) mesura més de nou metres d'alçada: un milió de vegades la mida del cianobacteri amb el qual es van inspirar. Part d’una instal·lació de Studio Swine recentment inaugurada a l'Eden Project (Cornwall, Regne Unit), cada pocs segons, els canons de gas situats a l'interior extrauen anells de fum perfumats –potser semblants a com els petits bacteris donen suport a la nostra atmosfera des dels rius i llacs de tot el món. Tanmateix, fins i tot amb el seu paper vital en la nostra existència, els cianobacteris produïxen cianotoxines que són potencialment nocives per als éssers humans. Actualment, la NASA dóna suport al projecte ''lake observer'' (observador de llacs) per controlar els nivells bacterians reals dels llacs americans mitjançant drons especialitzats.

    Escrit per John Ankers

    Imatge de John Ankers
    Drets de la imatge reservats pel fotògrafQuè és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.