• 27 de març de 2020

  Patrons de Dades Massives

  El terme "big data" pareix estar en totes parts –i ara està ajudant-nos a entendre millor com funciona el cervell. Un equip de científics varen provar si uns enfocaments cap a les dades massives podria ser utilitzat en un electroencefalograma (EEG), una eina que grava l'activitat elèctrica cerebral. En lloc d'utilitzar meta-anàlisis que combinen els resultats dels estudis, la intenció que tenia aquest equip era la de compilar dades en brut de 18 experiments que gravaren senyals amb EEG qual la gent feia diferents tasques, des de conduir fins fer una cerca visual. Tenint en compte i fent compatible la variabilitat entre els diferents estudis, tal com el tipus de tasca que feren els participants i els diferents elèctrodes utilitzats en els EEG, varen ser capaços de crear un mapa agregat d'activitat cerebral, mostrat ací amb diferents colors representant diferents ones de freqüència. En el futur, els científics potser siguen capaços d'utilitzar aquest “big data” per a descobrir patrons en l'activitat cerebral que no sempre es poden veure en un únic estudi amb només uns pocs participants.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge del treball de Nima Bigdely- Shamlo i col·laboradors
  Department of Computer Science, University of Texas at San Antonio, One UTSA Circle, San Antonio, TX, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicat en NeuroImage, febrer de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.