-
4 d'abril de 2017
Pèls per l'Audició
Aquests brots frondosos són petites protuberàncies anomenades esterocilis que emanen des de les cèl·lules ciliades sensorials en l'orella d'un ratolí. Aquets estereocilis estan també presents a les orelles humanes, en els quals es detecten i es transmeten cap al cervell els estímuls relacionats amb el so i l'equilibri. En les persones amb síndrome d'Usher –caracteritzat per la pèrdua de l'audició, ceguesa i vertigen– els estereocilis són sovint rabassuts a causa de defectes en les proteïnes responsables per al seu desenvolupament normal. Els ratolins amb una mutació en una d'aquestes proteïnes del desenvolupament –anomenada whirlina– també han acurtat els estereocilis juntament amb problemes d'equilibri i d'audició, la qual cosa els fa ideals per a l'estudi de la síndrome d'Usher i per al desenvolupament de tractaments potencials. Mitjançant l'ús d'un vector viral per lliurar una whirlina funcional per a les orelles internes d'aquests ratolins, els científics han aconseguit restaurar el creixement dels estereocilis i millorar l'audició i l'equilibri dels animals durant un període de mesos. Aquest resultat encoratjador ara aplana el camí per a un enfocament de teràpia gènica similar en els éssers humans.
Escrit per Ruth Williams
Imatge del Johns Hopkins Medicine
Neurotology Program, National Institute on Deafness and Other Communication Disorders (NIDCD), NIH, Bethesda, MD, EUA
Investigació publicada en Molecular Therapy, març de 2017
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.