• 7 de maig de 2020

  Perspectives Diferents

  Mai podrem veure realment el món a través dels ulls d'una altra persona, però una nova ferramenta pot ajudar a la gent a visualitzar el que és viure amb glaucoma. El glaucoma és un grup de malalties que danyen el nervi òptic i provoquen pèrdues de visió amb el pas del temps, començant normalment per les zones perifèriques. Aquesta es representa sovint per zones fosques situades al voltant de les vores de la visió (a la part inferior esquerra), però no es considera un model realista per part dels pacients. Un nou estudi va oferir una visió més realista a subjectes sans fent un seguiment del seu moviment ocular en un audiòfon de realitat virtual i creant una zona de visió borrosa (a la part inferior dreta) segons un mapa de visió basat en un pacient real (dalt a la dreta). A continuació els participants van poder fer-se una idea del que suposa la vida quotidiana realitzant tasques bàsiques. Aquest tipus de simulacions pot ajudar al disseny d'edificis accessibles, sistemes de transport, i ferramentes per ajudar als pacients a fer camí pel món.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge adaptada del treball de Pete R. Jones i col·laboradors
  Division of Optometry and Visual Science, School of Health Science, City, University of London, Londres, Regne Unit
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicat en npj Digital Medicine, març de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.