• 19 d'octubre de 2020

  Petita Persecució

  És difícil predir el viatge d’algú des d’on comença i on acaba, tret que sàpigues què ha guiat la seua ruta. Açó es també veritat amb les molècules biològiques, però aquí els biòlegs estructurals construeixen una important línia temporal microscòpica - quan un receptor RYR1 s’uneix al seu lligand - com un pany i una clau que obren un canal semblant a una porta cap a les cèl·lules musculars. Els investigadors saben que els moviments del receptor deixen una mena de rastre a mesura que canvia el seu 'estat energètic'. Utilitzen algoritmes informàtics per traçar un camí probable a través de dos paisatges energètics (dreta) - abans (a la part superior) i després (a la part inferior) de la unió del lligand. El receptor comença 'fred' al mapa superior, passant per un 'punt calent' energètic on el lligand comença a fixar-se, i després gira al mapa inferior on es torna fred altra vegada. Fer coincidir aquesta línia de temps amb les imatges de microscòpia crioelectrònica crea una pel·lícula del receptor canviador de forma (esquerra) - i també pot resseguir els passos d'altres molècules.

  Escrit per John Ankers

  Vídeo tret del treball de Ali Dashti i Ghoncheh Mashayekhi, i col·laboaradors
  University of Wisconsin Milwaukee, WI; Columbia University, NY; City University of New York, NY; Arizona State University, Tempe, AZ, EUA
  Video publicar originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en Nature Communications, setembre 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.