• 18 d'octubre de 2020

  Controls de Migració

  El càncer és tant perillós perquè no es queda en un sol lloc. En el seu lloc, les cèl·lules cancerígenes es desplacen, estenent-se pel cos i formant tumors secundaris en altres llocs. Aturar aquest procés de migració cel·lular - coneguda com a metàstasi - és una tasca difícil, però podria ser un punt d'inflexió per al tractament del càncer. Un dels primers passos del viatge migratori d’una cèl·lula cancerosa és començar a canviar de forma, aconseguint-ho mitjançant la manipulació del seu ‘bastiment’ intern o citoesquelet (ressaltat en verd i rosa en aquestes imatges). Per tal d’entendre més sobre aquest procés i, potencialment, com aturar-lo, els investigadors han estat investigant l’impacte de l’alteració de diferents gens en les cèl·lules humanes del càncer de mama cultivades al laboratori. Comprendre més sobre els processos moleculars complexos que permeten a les cèl·lules tumorals reordenar el seu citoesquelet i emprendre el seu viatge al voltant del cos podria donar lloc a noves idees per aturar el càncer. Octubre és el mes de sensibilització contra el càncer de mama.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge adaptada del treball de Meng Pan i Ti Weng Chew, i col·laboradors
  Mechanobiology Institute, National University of Singapore, Singapur
  Imatge publica originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en Science Advances, juliol 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.