• 1 de març de 2020

  Picada Falsa

  Sembla un malvat pla d'un vilà de còmics: crear un dispositiu biològic artificial que puga produir les toxines mortals que es troben en el verí de la serp. Però en realitat és un nou enfocament dels científics que intenten desenvolupar mètodes per combatre els perills de la picada de serp, que mata més de 100.000 persones cada any. Els investigadors han desenvolupat una tècnica per cultivar versions simplificades de glàndules de verí, com a organoides, que produïxen i segreguen toxines que es troben naturalment al verí. Poden produir organoides que coincidixen amb diverses espècies, que proporcionen una font fiable de verí per estudiar, molt més fàcil que mantindre un exèrcit de serps mortals al laboratori. Els organoides (a la foto, feta amb microscòpia de fluorescència per ressaltar diferents característiques de l'estructura 3D) seran una eina útil per analitzar la biologia subjacent del verí, desenvolupar antídots per a ella, i potser fins i tot aprofitar els seus potents poders per al desenvolupament de nous fàrmacs.

  Escrit per Anthony Lewis

  Vídeo de Ravian van Ineveld, Centre Princesa Máxima
  Institut Hubrecht, Royal Academy Academy of Arts and Sciences (KNAW) i UMC Utrecht, Utrecht, Països Baixos
  Propietat intel·lectual del Princess Máxima Center
  Recerca publicada a Cell, gener de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.