• 29 de febrer de 2020

  Repensament d'una Patologia

  La malaltia de Huntington és un trastorn neurodegeneratiu incurable, caracteritzat per moviments incontrolats, canvis d'estat d'ànim i disminució del raonament i la memòria. La mutació causal, que crea una versió anormalment estesa de la proteïna huntingtina, es va descobrir fa dècades, tot i que la funció normal de la proteïna i la seua mutació a la patologia no són clares. Com que la huntingtina interacciona amb moltes proteïnes cel·lulars, la seva extensió anormal es considerava àmpliament una mutació de guany de funció - una que provoca un recrutament excessiu de proteïnes que interactuen el que resulta en toxicitat. Però els treballs recents revelen que la pèrdua de la funció de la huntingtina en les neurones estriatals del cervell del ratolí (vermell) pot causar patologies i símptomes similars a Huntington, inclosa la supervivència neuronal deteriorada, infiltració d’altres cèl·lules cerebrals anomenades astròcits glials (cian) i dèficits de moviment i coordinació. Aquesta nova visió de la patologia de Huntington suggereix que les teràpies actuals destinades a suprimir la proteïna mutant en realitat poden ser contraproduents i que pot ser necessària una nova perspectiva de disseny de fàrmacs.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del treball de Caley J. Burrus i col·laboradors
  Departament de Neurobiologia, Centre Mèdic de la Duke University, Durham, NC, EUA
  Drets de la imatge de propietat dels autors originals
  Recerca publicada a Cell Reports, gener de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.