-
15 de maig de 2019
Píndola d'Exercici
S’ha descobert que els rosegadors que realitzen activitat física –córrer en una roda, explorar el seu entorn, entre altres– es recuperen millor després d’una lesió de la columna vertebral que els seus homólegs sedentaris. Ara, els científics estan començant a identificar les peces bàsiques que expliquen el perquè. Resulta, que l’exercici modifica la cromatina (material que empaqueta l’ADN) de les neurones (roig). Específicament, augmenta l’acetilació d'histones (proteïnes de la cromatina) i açò, al seu torn, incrementa la capacitat regenerativa de les cèl·lules. Sorprenentment, els científics també han descobert una molècula xicoteta que pot recapitular els efectes de l’exercici, incrementant la acetilació de les histones (verd/groc) i regenerant la capacitat dels nervis i millorant la recuperació després d’una lesió de la columna vertebral. Tot i que aquesta molècula pot conduir al desenvolupament d’un medicament que promoga la recuperació i la rehabilitació després de danys als nervis, és poc probable que aquest fàrmac substituïsca els beneficis addicionals per a la salut de l’exercici, de manera que encara no aneu a cancel·lar les afiliacions al gimnàs.
Escrit per Ruth Williams
Imatge de Simone Di Giovanni i Thomas Hutson, Imperial College London
Centre for Restorative Neuroscience, Division of Brain Sciences, Department of Medicine, Imperial College London, London, Regne Unit
Investigació publicada en Science Translational Medicine, abril de 2019
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.