• 2 de maig de 2016

  Pluja Cerebral

  Una manera de veure a l'Home Invisible podria ser enviar-lo dins de la pluja, les formes de l'aigua al caure per damunt del cos seria determinant. Els investigadors han emprat un principi semblant per estudiar els cervells humans. Feixos individuals de fibres nervioses són invisibles amb diferents tècniques de visualització, però ací estan estan: marcades amb els colors de l'arc de Sant Martí en aquest model de cervell humà. La tècnica, anomenada visualitzazió de tensió de difussió (DTI) mostra l'aigua movent-se pel cervell, registrant com el seu moviment canvia al caure, o baixar, entre els feixos nerviosos en diferents regions del cervell. Modelar aquests canvis minúsculs en els corrents d'aigua amb una tècnica anomenada tractografia revela els feixos de nervis unint els costats esquerre i dret del cervell (roig), davant i darrere (verd) i dalt i baix (blau), patrons invisibles en altres circumstàncies i que poden ser emprats per comparar específicamen cervells sans i alterats.

  Escrit per John Ankers

  Imatge d'Alfred Anwander
  Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Sciences de Leipzig, Alemanya
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf
  Finalista dels premis Wellcome Image Awards d'enguany

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.