• 1 de maig de 2016

  Administració Personalitzada de Medicaments

  Amb un trasplantament d'òrgans, el pacient ha de prendre una barreja de fàrmacs immunodepressors que treballen per tal d'aturar el rebuig del nou òrgan per part del sistema immunitari del cos. Actualment, els metges fan conjectures sobre com d'alta hauria de ser la dosi d'aquests fàrmacs segons com respon un pacient al tractament, el que significa que canvien constantment medicaments i procediments de tractament. Però ara, per prendre aquestes decisions, els investigadors han trobat un procediment matemàtic que ajuda a previndre els efectes secundaris i conduix cap a una millor resposta en els pacients. La dosificació personalitzada parabòlica es va demostrar que determina les dosis òptimes del fàrmac en els pacients que van tenir un trasplantament de fetge, presentant gràfics personalitzats per predir la propera dosi de la medicació d'un pacient. A la foto es mostra un mosaic que representa vint respostes de pacients al tractament; els colors indiquen les dosis del fàrmac, el que permet al metge visualitzar la millor manera de seguir endavant. Aquest enfocament podria ajudar a altres malalties com el càncer, on el tractament podria ser administrat de millor manera.

  Escrit per Katie Panteli

  Dr. Dong-Keun Lee, grup de Dean Ho, UCLA
  University of California, Los Angeles, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science Translational Medicine, abril de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.