• 27 de gener de 2020

    Pressió Cardíaca

    Dempeus en una multitud densa, una empenta ací i una empenta allà són senyals per a arrossegar-se, obrir-se pas o mantenir-se ferm. I un nou estudi ha demostrat que a nivell molecular, pressions físiques tenen un efecte similar. Durant el desenvolupament cardíac primerenc, dos tipus de teixit creixen separadament, però en tàndem: el múscul i el revestiment intern. Estudiant el cor de diversos peix zebra (que es mostren en diferents colors per ressaltar factors particulars en joc), trobaren que la pressió en augment de l’expansió del teixit muscular impulsa senyals químics que afavoreixen el continu creixement del revestiment intern. El revestiment només s'alenteix quan la pressió disminueix, demostrant que un circuit de retroalimentació física està provocant senyals bioquímis importants, una forma de comunicació no vista prèviament. Si aquest mètode de comunicació d'atracció i empenta existeix en altres òrgans, pot revelar nous detalls de com creixem i fins i tot com es consoliden les malalties.

    Escrit per Anthony Lewis
    Imatge del treball de Dorothee Bornhorst i col·laboradors
    Institute of Biochemistry and Biology, Potsdam University, Potsdam, Alemanya
    Drets de la imatge reservats pels autors originals
    Recerca publicada en Nature Communications, setembre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.