• 15 de febrer de 2021

  Progrés Visible

  Veure bons resultats de qualsevol projecte és la millor motivació per continuar la labor. Això no sempre és possible per als científics que treballen amb els mecanismes moleculars microscòpics que hi ha darrere de les malalties humanes, però una nova tècnica ha permés als investigadors de la diabetis donar una ullada als efectes que els seus intents puguen tindre. La diabetis és coneguda per incrementar els nivells de sucre a la sang i per disminuir les cèl·lules beta del pàncrees, les quals produïxen la insulina, que ajuda a digerir els sucres. Experiments recents han demostrat que és possible regenerar aquestes cèl·lules beta, la qual cosa podria ser un tractament efectiu, però mesurar aquest procés de curació és la clau per a perfeccionar-hi les possibles estratègies. Aquesta nova tècnica oferix una visualització 3D dels canvis que ocorren al pàncrees (mostrat a la imatge, insulina destacada en blau) i permet als investigadors observar com incrementa el volum de cèl·lules beta en ratolins diabètics sotmesos a tractament. L’observació de l’impacte dels efectes ajudarà a desenvolupar nous tractaments per a la diabetis.

  Escrit per Anthony Lewis

  Video del treball d'Urmas Roostalu i col·laboradors
  Gubra ApS, Hørsholm, Dinamarca
  Vídeo publicat originalment sota llicència Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicat en Disease Models and Mechanisms, desembre de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.