• 30 d'agost de 2018

  Pronosticant la Grip

  Qualsevol tipus de grip, com la grip aviar o la grip porcina, que es transmet des dels animals als humans és motiu de preocupació. Les noves soques presenten una amenaça perquè els nostres cossos no presenten immunitat desenvolupada per una exposició prèvia; per tant, poder predir les formes que prendrà la grip en humans podria ser útil. Ara, els investigadors podrien tindre una forma de dir si una grip concreta ens podria danyar. Han desenvolupat una rèplica artificial de la via respiratòria a partir de cèl·lules mare d'humans, que poden ser exposades qualsevol amenaça potencial per vore si la infecció s'establix. Les estructures estan fetes de cèl·lules vives i funcionals com la mostrada, amb pèls molt petits colpejant de la manera en la que ho farien en les vies respiratòries. Proves inicials han identificat quines soques de la grip aviar i porcina podrien infectar als humans, i armats amb aquest sistema d'alarma podriem estar més preparats per combatre la nova epidèmia de grip.

  Escrit per Anthony Lewis

  Vídeo del treball de Jie Zhou i col·laboradors
  State Key Laboratory of Emerging Infectious Diseases, The University of Hong Kong, Hong Kong; i Hubrecht Institute, Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences, Utrecht, Països Baixos
  Drets del vídeo reservats pels autors originals; reproducció permesa per PNAS
  Publicat en PNAS, juny de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.