• 19 d'agost de 2016

  ¿Què Està Menjant-te?

  La fascitis necrotitzant és una afecció potencialment mortal en la qual els bacteris mengen la carn humana. Aquestes peces de pell artificial es van cultivar en un laboratori i després es van infectar amb bacteris procedents de quatre pacients diferents. Tan sols dos dies després ja estaven recobertes per biopel·lícules, mescles orgàniques viscoses que són difícils d'abordar amb la medicina. Aquestes biopel·lícules combinen els bacteris causants de la fascitis necrotitzant (ressaltats en color blanc) amb una barreja de greixos, ADN i, fins i tot, polímers naturals (roig, blau i verd, respectivament). La investigació de com aquests elements s'unixen podria ser vital per fer front a la fascitis necrotitzant abans que es formen les biopel·lícules. Tot i que la malaltia és rara, es pot desenvolupar ràpidament a través dels teixits tous i en general afecta persones joves, altrament sanes.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Nikolai Siemens i col·laboradors
  Center for Infectious Medicine, Karolinska Institutet, Karolinska University Hospital, Stockholm, Suècia
  Drets de la imatge reservats per l'American Society for Clinical Investigation
  Publicat en Journal of Clinical Investigation Insight, juliol de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.