• 20 d'agost de 2016

  Tabac per a Tractaments

  Amb mala reputació pels seus efectes perjudicials sobre la nostra salut, el tabac podria ser prompte profitós per produir una classe diferent de fàrmacs, convertint-lo en salvador de vides de persones que pateixen la malària. Actualment existeixen tractaments efectius per a la malària, basats en artemisina, un compost extret del donzell dolç, Artemisia annua; tot i així, encara, aquestes plantes estan lluny de poder abastir medicaments per als milions d'afectats. El tabac, un cultiu de ràpid creixement plantat per tot el món, podria resultar una solució per a aquest problema. Els investigadors han tingut èxit recentment en la modificació genètica de les plantes de tabac per produir àcid artemisínic, un component que pot ser convertit posteriorment en artemisina, mitjançant la inserció d'un conjunt de gens de l'Artermisia en el genoma del tabac. Algunes de les plantes transformades, fotografiades, produïren grans quantitats d'àcid artemisínic, suggerint que podria produir-se suficient artemisina mitjançant el tabac per satisfer la demanda global de medicaments per a la malària, i, en última instància permetre un major accés a tots els malalts al tractament.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge del treball de Paulina Fuentes i col·laboradors
  Max-Planck-Institut für Molekulare Pflanzenphysiologie, Potsdam-Golm, Alemanya
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, juny de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.