-
1 de juliol de 2016
Què no ens Fa Oïr
Aquestes taques fantasmals són en realitat cèl·lules ciliades de l'orella interna, tenyides amb un tint fluorescent. Les ones sonores provoquen que els estereocilis, uns pèls minúsculs en aqustes cèl·lules, vibren. Un minúscul porus de la superfície, anomenat canal d'ions, permet l'entrada d'una ona de partícules carregades, que comença un senyal que passa al llarg dels nervis cap al cervell, on és interpretat. Precisament, el gen que codifica el porus encara no s'ha identificat, però podria ser valuós fer-ho per estudiar trastorns auditius. Els investigadors van examinar recentment un grup de canals, anomenats canals TRP, que semblaven bons candidats. Les cèl·lules de la imatge són d'un ratolí normal (part superior) i d'un ratolí que ha perdut un dels canals TRP (part inferior). Malauradament, cap dels canals TRP va causar alguna diferència en la capacitat auditiva. Encara que es necessita temps, aquest fet porta els científics més a prop d'identificar el canal i estudiar què l'afecta.
Escrit per Esther Redhouse White
Imatge del treball de Xudong Wu i Artur A. Indzhykulian, i col·laboradors/es
Department of Neurobiology, Harvard Medical School i Howard Hughes Medical Institute, Boston, Massachusetts, EUA
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en PLOS One, maig de 2016
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.