• 25 de novembre de 2015

  Renaixement Víric

  Fins un 8% del nostre ADN prové de virus, els codis genètics del quals van passar a formar part dels genomes dels nostres avantpassats per mitjà d'infeccions que han succeït durant milers d'anys. Mentres que la majoria d'ells són generalment inofensius, els investigadors han descobert recentment que una malaltia mortal de les motoneurones coneguda com a esclerosi lateral amiotròfica (ELA) podria desencadenar-se quan uns gens virals antics anomenats HERV-K es desperten de la seua letàrgia mil·lenària. Aquest conjunt de gens, que apareixen com unes taques grogues en l'escorça cerebral d'un ratolí, es van trobar activats en un grup de pacients que havien mort per l'ELA, els investigadors van descobrir, on estos gens produïen una proteïna tòxica per a les neurones. Mentres que l'ELA s'ha relacionat amb mutacions en més de 50 gens diferents, el que va causar el canvi en aquestos gens virals continua sent un misteri que els científics ara tracten de resoldre per a neutralitzar-los.

  Escrit per Tristan Farrow

  Imatge del treball de Wenxue Li i Myoung-Hwa Lee, i col·laboradors
  National Institute of Neurological Disorders and Stroke, National Institutes of Health, Bethesda, MD, EUA
  Drets reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science Translational Medicine, setembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.