• 26 de agost de 2022

  Reparar la Pell

  La nostra pell és un material enganyosament complex, delicat però fort, protector però permeable. Un substitut ideal de pell artificial per a la cicatrització de ferides deu donar suport al creixement dels vasos sanguinis, tindre propietats antibacterianes i ser prou porós per a l'intercanvi d'aire i humitat. Un nou enfocament ha desenvolupat una bastida per fer créixer aquest material amb enginyeria de teixits mitjançant la incorporació de material vitroceràmic a nanofibres d'electrofilat fetes de quitosan (un glúcid procedent d'exoesquelets de mariscs) i gelatina (a la foto). La bastida també estava lligada amb plata, que proporciona propietats antibacterianes, i es va trobar que era compatible amb el cos i la sang, i promovia el creixement cel·lular. Les cèl·lules del teixit conjuntiu (de color rosa) es van unir completament i es van estendre per la bastida; i, a continuació, els investigadors van tractar ferides en ratolins. Les bastides van mostrar un bon creixement de vasos i proteïnes, i fins i tot van donar suport a la regeneració de glàndules i fol·licles pilosos, cosa que significa que aquest enfocament pot ajudar a reparar les ferides sense deixar una cicatriu.

  Escrit per Anthony Lewis
  Imatge del treball d'Esmaeel Sharifi i col·laboradors
  Cellular and Molecular Research Center, Basic Health Sciences Institute, Shahrekord University of Medical Science; Dept of Emergency Medicine, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences; School of Chemistry, Damghan University, Iran
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en Bioengineering & Translational Medicine, juliol de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.