• 26 de agost de 2022

  Reparar la Pell

  La nostra pell és un material enganyosament complex, delicat però fort, protector però permeable. Un substitut ideal de pell artificial per a la cicatrització de ferides deu donar suport al creixement dels vasos sanguinis, tindre propietats antibacterianes i ser prou porós per a l'intercanvi d'aire i humitat. Un nou enfocament ha desenvolupat una bastida per fer créixer aquest material amb enginyeria de teixits mitjançant la incorporació de material vitroceràmic a nanofibres d'electrofilat fetes de quitosan (un glúcid procedent d'exoesquelets de mariscs) i gelatina (a la foto). La bastida també estava lligada amb plata, que proporciona propietats antibacterianes, i es va trobar que era compatible amb el cos i la sang, i promovia el creixement cel·lular. Les cèl·lules del teixit conjuntiu (de color rosa) es van unir completament i es van estendre per la bastida; i, a continuació, els investigadors van tractar ferides en ratolins. Les bastides van mostrar un bon creixement de vasos i proteïnes, i fins i tot van donar suport a la regeneració de glàndules i fol·licles pilosos, cosa que significa que aquest enfocament pot ajudar a reparar les ferides sense deixar una cicatriu.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball d'Esmaeel Sharifi i col·laboradors
  Cellular and Molecular Research Center, Basic Health Sciences Institute, Shahrekord University of Medical Science; Dept of Emergency Medicine, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences; School of Chemistry, Damghan University, Iran
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en Bioengineering & Translational Medicine, juliol de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.