• 27 de agost de 2022

  No es Permeten Etiquetes

  Investigar malalties que afecten a un òrgan tan complex com el cervell és un repte; un es va conèixer utilitzant rèpliques cerebrals cultivades al laboratori anomenades organoides cerebrals. No obstant això, aquests organoides són difícils de fotografiar a causa del seu gruix. Els investigadors presenten ara una solució (la microscòpia de 3 fotons, sense marques o etiquetes, és a dir sense colorants) per dur a terme el fotografiat d'organoides cerebrals a majors profunditats (a la foto). Aquest enfocament genera un senyal especial que penetra profundament dins dels teixits i ressalta les cèl·lules sense necessitat de marcar-les. En primer lloc, l'equip va crear organoides utilitzant cèl·lules mare pluripotents induïdes humanes de pacients sans o amb una malaltia cerebral, la síndrome de Rett. Obtenint imatges aprofundint dins dels organoides es va trobar que una zona anomenada zona ventricular, que és vital per produir cèl·lules que maduren en diferents tipus de cèl·lules cerebrals, era més fina en els organoides mutants. El processat per imatgeria de cèl·lules vives va revelar que les cèl·lules es movien a través d'aquesta zona de manera més lenta i fent circuits també en mutants. Aquest sistema d'imatgeria, per tant, oferix informació útil sobre les malalties cerebrals mitjançant organoides.

  Escrit per Lux Fatimathas
  Vídeo del treball de Murat Yildirim i col·laboradors
  Picower Institute of Learning and Memory, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, MA, EUA
  Vídeo publicat originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en eLife, juliol de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.