• 28 de juny de 2019

  Repartiment Ràpid

  No és bo tindre un xef per fer delicioses pizzes, sinó cambrers o repartidors per portar-les als clients famolencs. De la mateixa manera, els nous tractaments emocionants amb cèl·lules mare, que prometen augmentar la recuperació amb un creixement renovat des de les cèl·lules inicials que poden desenvolupar-se a qualsevol nombre i en altres formes, només són útils si es pot transportar les cèl·lules mare cap al lloc on es necessita. Un nou estudi ha desenvolupat microbots controlats per imants, que ajuden a superar aquesta limitació. Les petites estructures proporcionen una bastida a cèl·lules com les neurones (cèl·lules del cervell, de color taronja, a la dreta) i els oligodendròcits (cèl·lules de suport, al cervell, de color verd, a l'esquerra) per créixer i que, aleshores, poden ser guiades a través del cos amb imants externs. Les proves inicials han demostrat que els paquets es poden lliurar amb precisió, esperant que algun dia aquest sistema puga millorar els tractaments, especialment per a l’Alzheimer i altres trastorns neurològics.

  Escrit per Anthony Lewis
  Imatge adaptada del treball de Sungwoong Jeon i Sangwon Kim, i col·laboradors
  Department of Robotics Engineering, Daegu Gyeongbuk Institute of Science & Technology (DGIST), Daegu, Corea del Sud
  Imatges mostrades amb permís de AAAS - the American Association for the Advancement of Science
  Publicat en Science Robotics, maig de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.