• 24 de maig de 2020

  Restablir l'Equilibri

  L'audició i l'equilibri depenen de cèl·lules ciliars amb sensors microscòpics ciliats, que es corben en resposta a vibracions causades pel soroll o moviment. A diferència d'altres vertebrats, les cèl·lules de suport de l'oida interna (CS) poden produir noves cèl·lules ciliades si es necessiten, els mamífers perden aquesta capacitat durant el desenvolupament, de manera que qualsevol dany porta a una pèrdua permanent de l'oida i transtorns de l'equilibri. Les connexions entre les nostres CS també canvien amb un increment en la quantitat de proteïnes involucrades en l'adhesió cel·lular als llocs d'unió que les mantenen unides entre sí. En els experiments recents portats a terme en l'utricle de ratolins de vuit dies d'edat (un òrgan de l'equilibri de l'oïda interna, a la imatge, amb les CS de color groc), el tractament amb factors de creixement va revertir aquests canvis, abans d'afavorir en última instància que les CS es multiplicaren. Suggerint que els canvis únics a les unions cel·lulars en les SC de mamífers contribueixen a la seva incapacitat de renovar les cèl·lules capil·lars, aquests resultats indiquen vies prometedores per a futures investigacions sobre defectes auditius i d'equilibri.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge del treball de Mikolaj M. Kozlowski, Mark A. Rudolf i Jeffrey T. Corwin, publicat en la portada de Journal of Neuroscience
  Department of Neuroscience, University of Virginia, School of Medicine, Charlottesville, VA, EUA
  Drets de la imatge reservats i reproduits amb permís de Journal of Neuroscience
  Publicat en Journal of Neuroscience, març de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.