• 23 de maig de 2020

  Estudiant el Tricocèfal

  Ara mateix hi ha al voltant de mil milions d'infeccions a tot el món amb el cuc paràsit Trichuris trichiura o tricocèfal. Aquest s'obri pas excavant entre les cèl·lules de l'intestí humà i es creu que interacciona amb el seu hoste involuntari fent servir projeccions anomenades expansions cuticulars. No s'enten bé l'estructura i la funció d'aquetes inflacions cuticulars. Els investigadors estan estudiant-les mitjançant la seua observació en un altre cuc estretament relacionat, Trichuris muris, utilitzant una tècnica especial de microscòpia electrònia de rastreig (a la imatge). Van assenyalar quan aquestes projeccions es van desenvolupar i van revelar una estructura similar a la web desconeguda dins d'ells. A més, es van trobar que les cèl·lules subjacents a les expansions cuticulars són molt riques en unitats productores d'energia, els mitocondris. Això apunta a que les expansions cuticulars podrien tenir una funció amb consum de molta energia com adequar el medi líquid que envolta el cuc perquè li permeta viure a les cèl·lules hostatgeres. Aquests creen una imatge més clara del funcionament dels cucs intestinals, que poden ajudar a desenvolupar millors tractaments.

  Escrit per Lux Fatimathas
  Imatge del treball de James D. B. O’Sullivan i col·laboradors
  The Lydia Becker Institute of Immunology and Inflammation, The University of Manchester, RU
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicat en Scientific Reports, abril de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.