• 23 de maig de 2020

  Estudiant el Tricocèfal

  Ara mateix hi ha al voltant de mil milions d'infeccions a tot el món amb el cuc paràsit Trichuris trichiura o tricocèfal. Aquest s'obri pas excavant entre les cèl·lules de l'intestí humà i es creu que interacciona amb el seu hoste involuntari fent servir projeccions anomenades expansions cuticulars. No s'enten bé l'estructura i la funció d'aquetes inflacions cuticulars. Els investigadors estan estudiant-les mitjançant la seua observació en un altre cuc estretament relacionat, Trichuris muris, utilitzant una tècnica especial de microscòpia electrònia de rastreig (a la imatge). Van assenyalar quan aquestes projeccions es van desenvolupar i van revelar una estructura similar a la web desconeguda dins d'ells. A més, es van trobar que les cèl·lules subjacents a les expansions cuticulars són molt riques en unitats productores d'energia, els mitocondris. Això apunta a que les expansions cuticulars podrien tenir una funció amb consum de molta energia com adequar el medi líquid que envolta el cuc perquè li permeta viure a les cèl·lules hostatgeres. Aquests creen una imatge més clara del funcionament dels cucs intestinals, que poden ajudar a desenvolupar millors tractaments.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge del treball de James D. B. O’Sullivan i col·laboradors
  The Lydia Becker Institute of Immunology and Inflammation, The University of Manchester, RU
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicat en Scientific Reports, abril de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.