• 18 d'agost de 2017

  Revelant els Limfócits T

  La immunoteràpia és una forma de tractament que utilitza i reforça les defenses naturals del cos per combatre el càncer. Tot i que la immunoteràpia pot ser eficaç en la desacceleració i, fins i tot, en l'aturament del creixement de les cèl·lules cancerígenes, s'hauria d'aprofundir en la identificació de per què aquest tractament pot fracassar. Mitjançant l'estudi de les cèl·lules immunitàries dels pacients amb càncer, els investigadors van descobrir un subtipus de limfòcits T (mostrades en roig infiltrant-se en el teixit tumoral) anomenades limfòcits T residents als teixits, la presència de les qual podria ajudar a predir una resposta antitumoral efectiva en pacients amb càncer de pulmó. Van trobar que l'existència d'un gran nombre d'aquests limfòcits T residents als teixits presents en el teixit cancerós significava que, en estos pacients, era més probable que el seu sistema immunitari realitzara una resposta immune al tumor i que també tenien un 34% més de probabilitats de supervivència. Aquesta investigació és fonamental per comprendre les respostes dels pacients als tractaments contra el càncer i podria ajudar a personalitzar les teràpies futures.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge courtesia de La Jolla Institute for Allergy and Immunology
  La Jolla Institute for Allergy & Immunology, La Jolla, CA, EUA
  Drets de la imatge reservarts pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Immunology, juny 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.