-
13 de gener de 2018
Revertint la Pèrdua de l'Audició
Al voltant d'11 milions de persones al Regne Unit pateixen pèrdua auditiva. Pot ocórrer quan ens hem sobreexposat al soroll, causant danys a les cèl·lules ciliades de la nostra orella interna o als nervis associats a l'audició. Les neurones ganglionars espirals (NGE) són les neurones que convertixen els sons que escoltem en senyals neuronals processats pel nostre cervell. Quan les NGE estan danyades, es pot produir una pèrdua auditiva significativa. Sobreestimulant un gen anomenat NEUROG1 (que és essencial per a la proliferació cel·lular), els investigadors van poder fer que les cèl·lules mare es diferenciaren en neurones auditives (a la imatge, de color roig, amb les cèl·lules ciliades de verd) i, al seu torn, ajudaren a restaurar l'audició. Tanmateix, al fer-ho, van descobrir que la sobreestimulació de NEUROG1 també feia que les cèl·lules mare es dividiren massa ràpidament, la qual cosa podria associar-se a un augment del risc de càncer. Aquesta serà una consideració important en futures investigacions sobre l'ús de cèl·lules mare per restaurar l'audició.
Escrit per Katie Panteli
Imatge de Kelvin Y. Kwan, Rutgers University-New Brunswick
Department of Cell Biology & Neuroscience, Rutgers University, Piscataway, NJ, EUA
Investigació publicada en Stem Cell Reports, novembre de 2017
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.