• 6 de gener de 2017

  Rosetes Guanyadores

  Aquestes estructures amb aspecte de flor són rosetes neurals – agrupacions de neurones humanes creixent en plaques de plàstic al laboratori. Cultivant-les juntes d'aquesta manera, les cèl·lules comencen a comportar-se més com les equivalents en un cervell humà i així els investigadors poden estudiar els processos subjacents de les seues funcions mentre el cervell creix i es desenvolupa a l'úter. Per raons tècniques i ètiques òbvies, és complicat estudiar les neurones extretes de fetus humans, però els models animals no proporcionen una visió completa dels processos humans i impliquen el seu propi conjunt de problemes ètics. En el seu lloc, els investigadors estan resolvent el problema amb una tècnica coneguda com cèl·lules mare pluripotents induïdes (iPSCs). Les cèl·lules epitelials adultes es revertixen cap a cèl·lules mare, amb una mescla de productes químics especials i després es transformen en neurones i es fan créixer en rosetes neurals, revelant els processos primerencs del desenvolupament del cervell humà al mateix torn que es reduïx la necessitat d'experiments amb animals.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge de Feline W. Lindhout, MSc. Utrecht University
  University of Utrecht, Països Baixos
  Drets de la imatge reservats per la fotògrafa


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.