• 29 de novembre de 2017

  Segona Pell

  El que es veu a la fotografia és una làmina de cèl·lules de la pell transgèniques les quals, junt amb altres làmines com aquesta, recobreixen ara el cos d’un xiquet sirià de nou anys. Fa dos anys, el xiquet va arribar a Alemanya com a refugiat, on la seua afecció genètica crònica de la pell va empitjorar severament. L’epidermòlisi ampul·lar està provocada per mutacions en les proteïnes que mantenen la capa superior de la pell correctament adherida. Esta malaltia a més de causar ampolles doloroses, augmenta el risc d’infecció. De fet, en entrar a l’hospital, el xiquet tenia una infecció tan severa que, finalment, va perdre el 80% de la seua pell. Les probabilitats de supervivència eren pràcticament nul·les; i, per això, els metges intentaren una teràpia experimental en la qual les cèl·lules de la pell estaven modificades per produir versions sanes de les proteïnes mutants, permetent així que les cèl·lules s’uniren adequadament. La teràpia va ser un èxit i ara, en la seua segona pell, el xiquet està disfrutant d’una segona oportunitat de viure.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del treball de Tobias Hirsch, Tobias Rothoeft, Norbert Teig, Johann W. Bauer, Graziella Pellegrini i Laura De Rosa, i col·laboradors
  Centre for Regenerative Medicine “Stefano Ferrari”, University of Modena and Reggio Emilia, Mòdena, Itàlia
  Drets de la imatge reservats per Nature Publishing Group 2017
  Publicat en Nature, novembre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.