• 28 de novembre de 2017

  Bacteris Dolents als Intestins

  Els teus intestins estan plens de bacteris. La major part del temps aquests són ''bons'', ja que ajuden a mantindre els ''dolents'' a ratlla i preserven la bona salut i digestió. Amb l’estudi dels intestins de mosques del vinagre (com el de la imatge), els científics estan investigant com una molècula produïda per un dels bacteris ''dolents'', l'anomenat Helicobacter pylori, pot trastocar aquest meticulós balanç bacterià. En lloc d’infectar les mosques amb Helicobacter pylori, els investigadors modificaren genèticament els insectes per a què fabricaren aquesta molècula, coneguda com CagA. Curiosament, CagA provoca que les cèl·lules de l’intestí comencen a créixer sense control, desencadena una resposta del sistema immunitari i altera el balanç bacterià a l’intestí. Una infecció d’Helicobacter pylori està associada al càncer d’estómac i a altres malalties, però la via exacta per la qual aquest bacteri causa la malaltia no es coneix. Si ocorre el mateix als intestins humans que als de les mosques del vinagre, els resultats podrien explicar què ocorre quan els bacteris dolents ens infecten.

  Escrit per Kat Arney
  Imatge de Tiffani Alvey Jones
  Institute of Molecular Biology, University of Oregon, Eugene, OR, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en PLOS Pathogens, octubre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.