• 4 de novembre de 2015

  Sensacions Sintètiques

  ¿Quina d'aquestes mans –robòtica o humana– pot sentir a l'altra? La resposta és ambues. La mà robòtica presenta una pell electrònica flexible que li permet detectar la pressió i traduir-la en senyals digitals, com si es tractara d'impulsos nerviosos. Amb un apretó de mans, una pressió suau, encén els senyals de baixa velocitat, però amb un fort apretó, la freqüència del senyal augmenta. La detecció de la pressió digital, fou un primer pas per als investigadors per al desenvolupament de la pell. Posteriorment, es conectaren amb les cèl·lules del cervell. Utilitzant un xip electrònic per a convertir els senyals digitals en impulsos de llum transmesos per fibra òptica, l'equip va estimular les neurones dels ratolins manipulades per a què respongueren a la llum. Efectivament, les cèl·lules del cervell respongueren d'acord a la freqüència de pulsació de la llum, la qual depenia de la pressió aplicada en la pell. L'esperança és que aquesta tecnologia podria proporcionar algun dia sensibilitat en aquelles persones amb pròtesis.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de Bao Research, Grup, Stanford University
  Stanford University, California, EUA
  Drets reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science, octubre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.