• 16 de setembre de 2018

  Sent la Força

  Per estar enganxades, patir estiraments i compressions dins del nostre cos, les cèl·lules necessiten sentir la tensió per poder sobreviure. Les proteïnes de ''detecció de càrrega'' ixen cap a fora de les seues membranes, ajudant a ajustar-se a un entorn rígid o tou. En aquestes cèl·lules de ratolí, els sensors fluorescents analitzen la superfície d'aquesta minúscula mecanobiologia, examinant les forces en joc sobre la vinculina, una proteïna implicada en la fixació de la cèl·lula al seu entorn. A mesura que les cèl·lules s'adhereixen a una plataforma que tenen per davall, els sensors amb diferents sensibilitats (d'esquerra a dreta) detecten quanta vinculina és estirada (fila superior), en comparació amb quanta s'estén (fila inferior): la llum de color actua com una mesura, amb llum blanca que mostra les forces més grans. L'anàlisi mostra que les forces cel·lulars canvien i s'adapten per estirar la vinculina a una longitud específica. El següent pas és veure com funciona en microambients rígids cancerosos o teixits tous en desenvolupament.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball d'Andrew S LaCroix i col·laboradors
  Department of Biomedical Engineering, Duke University, Durham, NC, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, juliol de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.