-
28 de febrer de 2022
Sentiments Viscerals
El microbioma intestinal de les persones amb trastorn de l'espectre autista (TEA) sol diferir d'aquella gent sense aquesta afecció. Això pot deure's en part al comportament del TEA; per exemple, les persones TEA solen tindre dietes limitades. També hi ha evidències que els propis microbis contribuïxen a l'ansietat i altres comportaments del tipus TEA. En efecte, investigacions recents en ratolins han revelat que el metabòlit 4EPS, produït pels microbis intestinals, pot induir ansietat i la deteriorament de les cèl·lules cerebrals. Especialment, el 4EPS dificulta la producció de la beina protectora que hi ha al voltant de les neurones i que garantix el correcte funcionament de les cèl·lules. Aquesta beina, denominada mielina, tenyida de verd, està clarament present en més alts nivells en el teixit cerebral d'un ratolí sa (esquerra) que en el d'un ratolí exposat a un excés de 4EPS (dreta). Atés que el 4EPS està usualment present en alts nivells en la sang de pacients amb TEA, és possible que el metabòlit tinga un efecte similar en el cervell humà.
Escrit per Ruth Williams
Imatge del treball de Brittany D. Needham i col·laboradors/es, Caltech
Division of Biology and Biological Engineering, California Institute of Technology (Caltech), Pasadena, CA, EUA
Investigació publicada en Nature, febrer de 2022
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.