• 28 de febrer de 2022

  Sentiments Viscerals

  El microbioma intestinal de les persones amb trastorn de l'espectre autista (TEA) sol diferir d'aquella gent sense aquesta afecció. Això pot deure's en part al comportament del TEA; per exemple, les persones TEA solen tindre dietes limitades. També hi ha evidències que els propis microbis contribuïxen a l'ansietat i altres comportaments del tipus TEA. En efecte, investigacions recents en ratolins han revelat que el metabòlit 4EPS, produït pels microbis intestinals, pot induir ansietat i la deteriorament de les cèl·lules cerebrals. Especialment, el 4EPS dificulta la producció de la beina protectora que hi ha al voltant de les neurones i que garantix el correcte funcionament de les cèl·lules. Aquesta beina, denominada mielina, tenyida de verd, està clarament present en més alts nivells en el teixit cerebral d'un ratolí sa (esquerra) que en el d'un ratolí exposat a un excés de 4EPS (dreta). Atés que el 4EPS està usualment present en alts nivells en la sang de pacients amb TEA, és possible que el metabòlit tinga un efecte similar en el cervell humà.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del treball de Brittany D. Needham i col·laboradors/es, Caltech
  Division of Biology and Biological Engineering, California Institute of Technology (Caltech), Pasadena, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature, febrer de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.