• 11 de novembre de 2017

  Senyals d'Estop

  Bilions de neurones fibroses es congreguen als nostres cervells, passant senyals a través d'unions anomenades sinapsis. De vegades, però, aquestes senyals necessiten afinar-se. Les neurones inhibidores (resaltades com a punts rojos, verds i blaus en aquest cervell de ratolí) es connecten a les sinapsis per bloquejar certes senyals, fet vital per controlar la informació que entra i ix del cervell. Ací, una tècnica anomenada qBrain revela que tres tipus diferents de neurones inhibidores no es distribuixen uniformement –les cèl·lules verdes, per exemple, es troben més densament en les àrees senso-motores del cervell, les quals controlen com responem al món. Altres escanejos amb qBrain revelen que, encara que les femelles generalment tenen cervells més menuts, algunes àrees específiques contenen més neurones inhibidores, suggerint un control més sensible de les senyals associades amb comportaments reproductius, socials i de criança.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de l'Osten Lab, Cold Spring Harbor Laboratory, Nova York
  Cold Spring Harbor Laboratory, Cold Spring Harbor, Nova York, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell, octubre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.