-
12 d'abril de 2022
So Inicial
El xiulet bufa i comença el joc. Els investigadors esperen que també puguen utilitzar un esclat de so per a provocar una ràfega d'activitat, però a una escala més petita. Treballs previs han demostrat la possibilitat d'utilitzar ultrasons per activar cèl·lules en cucs microscòpics afegint proteïnes particulars a les neurones, però la repetició de la gesta en cèl·lules de mamífers ha resultat més difícil. Un estudi recent ha provat centenars de proteïnes humanes i ha trobat una sensible utilitzant una freqüència d'ultrasons que se sap que és segura per als humans. TRPA1 és una proteïna que respon a l'entorn per controlar petits canals de les cèl·lules. L'equip va trobar que quan s'afegix a les neurones humanes del laboratori o cervells vius del ratolí (a la imatge, TRPA1 de color roig), pot activar les neurones en resposta a l'ultrasò. Això podria, finalment, permetre l'estimulació del cervell profund o els marcapassos en els pacients sense necessitat de dispositius implantats quirúrgicament.
Escrit per Anthony Lewis
Imatge del treball de Marc Duque, Corinne A. Lee-Kubl i Yusf Tufail, i col·laboradors/es
Molecular Neurobiology Laboratory, The Salk Institute for Biological Studies, La Jolla, CA, EUA
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en Nature Communications, febrer de 2022
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.