-
28 de febrer de 2016
Sobre la Barrera
La teràpia gènica podria canviar radicalment el nostre enfocament per al tractament de malalties, però encara té molts obstacles que superar. Un desafiament important és introduir eficientment gens en les cèl·lules diana, especialment en el cervell. La barrera hematoencefàlica, que protegeix el cervell dels agents patògens de la sang, és difícil de travessar, fins i tot pels vectors gènics més prometedors, els petits virus modificats coneguts com a virus adeno-associats (AAV). Els investigadors han desenvolupat recentment un protocol per a la identificació dels millors AAV per enviar al cervell, basant-se en la generació de variants amb diferents cobertes externes, o càpsides, i posterior anàlisi per trobar els que penetren les cèl·lules del cervell més fàcilment. En aquest cerebel de ratolí, la fluorescència verda demostra la integració d'un gen portat pel AAV més eficaç que van generar. L'aplicació d'aquest vector podria permetre un tractament més exitós i menys invasiu del cervell que les tècniques actuals, mentre que el mètode general podria ajudar a dissenyar la millora dels AAV per a altres teixits també.
Escrit per Emmanuelle Briolat
Imatge de Ben Deverman i the Gradinaru laboratory/Caltech
Caltech Division of Biology and Biological Engineering, Pasadena, CA, EUA
Investigació publicada en Nature Biotechnology, febrer de 2016
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.