• 7 d'agost de 2019

  Sobrevolant el Cel

  Els brots d'un virus mortal que es transmet des dels ratpenats a la gent en l'Índia es podrien previndre utilitzant prediccions dutes a terme per algoritmes d'aprenentatge automàtic que identifiquen quines espècies de ratpenat són més propenses a portar el virus (incloent la rabosa voladora de l'Índia, a la foto) i pot ser ara monitoritzat per limitar la propagació del virus. L'anomenat virus Nipah es transmet a les persones quan els locals recol·lecten saba de les palmeres datileres. Una vegada infectades, les persones poden contagiar el virus entre elles ocasionant, així, un brot. En un brot de 2018, 21 persones de 23 infectats van morir. Malgrat això, sols 31 de les 113 espècies de ratpenats de l’Índia han sigut prèviament testades per el seu potencial per transmetre el Nipah. Els científics han utilitzat els algoritmes d'aprenentatge automàtic per analitzar 48 trets - incloent la dieta, la migració i la distribució geogràfica - de 523 espècies de ratpenats en l'Índia i per tot el món.

  Escrit per Deborah Oakley
  Imatge de Rajib Islam
  Investigació de Raina K. Plowright i Barbara A. Han, i col·laboradors, Department of Microbiology and Immunology, Montana State University, Bozeman, MT, and Cary Institute of Ecosystem Studies, Millbrook, NY, EUA
  Drets dd la imatge reservats pel fotògraf
  Investigació publicada en PLOS Neglected Tropical Diseases, juny de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.