• 8 de d'agost de 2019

    Colpejat

    Afectant principalment a l'Índia i a Bangladesh, el virus zoonòtic Nipah (a la imatge, tenyit de taronja sobre la superfície de la cèl·lula) pot ser transmés des dels rats penats de la fruita als humans i posteriorment també entre humans. Els símptomes inclouen malalties respiratòries severes i inflamació del cervell o encefalitis, de vegades amb conseqüències fatals, encara existixen pocs tractaments. Experiments recents han descobert que remdesivir, un medicament actualment en prova com a tractament per a l'Ebola, pot combatre els efectes del virus Nipah en micos. Un dia després d'haver rebut una dosi, habitualment letal, del virus Nipah, quatre micos verds africans van ser tractats amb remdesivir durant dotze dies; mentre que uns van desenvolupar símptomes lleus, tots van eliminar els virus actius i sobreviviren fins al final dels tres mesos de proves. Encara s'ha de provar com d'efectiu podria ser el medicament, si s'administrara després que passara més temps des de la infecció; però aquests resultats encoratjadors suggerixen que remdesivir pot ser una ferramenta útil per combatre futurs brots.

    Escrit per Emmanuelle Briolat
    Imatge de NIH National Institute of Allergy and Infectious Diseases
    Laboratory of Virology, National Institute of Allergy and Infectious Diseases, National Institutes of Health, Hamilton, MT, EUA
    Drets de la imatge reservats per NIAID
    Investigació publicada en Science Translational Medicine, maig de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.